Nóz szefa kuchni, Gyutoh 5000MCD, 24 cm, Miyabi
czas dostawy: 7 dni
Wykwintny prezent dla utalentowanego szefa kuchni, zarówno tego domowego jak i restauracyjnego.
„Nóż to dusza szefa kuchni” - Rokusaburo Michiba
Dzięki perfekcyjnemu wyważeniu nie męczy ręki nawet przy dłuższym używaniu.
Opis:
- Rdzeń noża ze stali MicroCarbide MC63
- Nóż kuty ze 101 warstw
- Twardość 63 HRC (skala Rockwella)
- Hartowany lodem metodą Cryodur® w temperaturze -196°C
- Oryginalny japoński profil ostrza
- Dwustronnie ostrzony szlifem Honbazuke
- Uchwyt z brzozy Masur w kształcie litery D, długość 13,8 cm
- Przeznaczenie: nóż uniwersalny
- Ostrze symetryczne o długości 24 cm
- Waga: 0,216 kg.
- BRZOZOWA RĘKOJEŚĆ
Wyjątkowy uchwyt wykonany z drewna brzozy Masur. Niepowtarzalny naturalny układ linii i kresek charakterystyczny dla drewna z tego drzewa daje unikatowy wygląd każdej rączce. - STAL KLASY PREMIUM
Stal MicroCarbide MC63 spełnia najwyższe wymagania. - WYJĄTKOWO TWARDE OSTRZE
Ostrze Cryodur® hartowane w lodzie gwarantuje twardość na poziomie 63 HRC w skali Rockwella - UCHWYT W KSZTAŁCIE D
Uchwyt w kształcie litery D zapewnia ergonomię i wygodę. Estetyczne wykończenie stalową pieczęcią gwarantuje perfekcyjne wyważenie noża. - DAMASCEŃSKIE WYKOŃCZENIE OSTRZA
Specjalna obróbka ponad 100 warstw stali nadaje ostrzu indywidualny wzór. - HONOWANIE HONBAZUKE
Tradycyjne japońskie honowanie (polerowanie po ostrzeniu) nadaje każdemu ostrzu niezrównaną ostrość.
Japońscy mistrzowie kuchni są tak samo wymagający pod względem estetyki, jak i funkcjonalności. Seria noży Miyabi 5000MCD zapewnia profesjonalistom i ambitnym amatorskim kucharzom zestaw noży, które łączą w sobie funkcjonalność, ergonomię i design.
Tekstura brzozy Masur wykorzystana do produkcji rękojeści gwarantuje niepowtarzalność każdego egzemplarza.
Styl damasceński, w jakim wykuwane jest ostrze (z ponad 100 warstw stali) sprawia, że nóż będzie miał unikatowy wygląd. Elegancji dopełnia mozaikowe logo umieszczone z boku i stalowa pieczęć na końcu rączki.
Uchwyt uformowany jest w kształcie litery D, co daje idealne wyważenie i w praktyce obniża zmęczenie dłoni przy przygotowaniu nawet najbardziej czasochłonnych potraw.
Ważne:
- Noży nie można myć w zmywarce.
- Zalecamy zmywanie ręczne pod bieżącą, letnią wodą z łagodnym detergentem, ściereczką lub gąbką (delikatną stroną). Po myciu należy natychmiast wysuszyć noże. Aby uniknąć odbarwień i rdzy nie należy pozostawiać noży mokrych ani brudnych przez dłuższy czas.
- 30 lat gwarancji
Prezentacja japońskich noży Miyabi: