Kawiarnia na wynos w wyjątkowym stylu, wystarczy dobra kawa i gorąca woda!
Pomysłodawcą i twórcą Flair Espresso Maker jest Sergio Landau. Wynalazca z dużym doświadczeniem w inżynierii mechanicznej urządzeń biomedycznych. Ekspres Flair zrodził się z zamiłowania do kawy i odpowiedzi na pytanie „Jakie minimum jest potrzebne do przygotowania doskonałego espresso?” Prace nad opracowaniem prototypu zajęły mu 6 lat. Fundusze na rozpoczęcie produkcji udało się zebrać na Kickstarterze. Tak powstała odpowiedź na wyżej postawione pytanie. Do doskonałego espresso wystarczy Flair Espresso Maker, dobra kawa i gorąca woda. Bez elektroniki czy nawet energii elektrycznej.
Na zdjęciu Sergio Landau z pierwszym prototypem Flair Espresso Maker i z egzemplarzem ekspresu wdrożonym do sprzedaży.
Mantra Flair
Świat pędzi. Wszystko jest szybsze, bardziej wydajne i większe. A my mamy wrażenie, że gdzieś po drodze się zgubiliśmy.
Cokolwiek jest robione dobrze po raz pierwszy, wymaga więcej czasu na wykonanie. Co stało się z przekonaniem, że proces tworzenia jest równie przyjemny, jak osiągnięty wynik?
Uważamy, że domowy posiłek jest lepszy niż fast food. Uważamy, że spowolnienie jest równie ważne, jak przyspieszenie. Wierzymy, że szczęście pochodzi z delektowania się najlepszymi rzeczami w życiu, takimi jak uściśnięcie drugiej osoby, zachód słońca lub idealnie zrobione espresso.
F.