&noscript=1"/>

SteakStones - Talerz jak wulkan gorący

  Aktualności

Czy spożywanie posiłku może stać się przygodą? Tym lepszą, że...           

...przeżyjesz ją niewielkim nakładem sił? Tak, odkąd w 2006 roku anglik, Nick Metcalf stworzył markę SteakStones i wprowadził do sprzedaży kamienie lawowe do grillowania potraw na stole.

 

 

Nie od dzisiaj spożywanie posiłków nie służy jedynie zaspokajaniu łaknienia. Jedząc, często poszukujemy wrażeń poza smakowych i anturażu, który pobudzi nasze zmysły. Wydaje się, że SteakStones spełnia wszystkie te wymagania. Jest intrygujący — w końcu to kamień lawowy, świetnie się prezentuje, zapach i wygląd przygotowywanej potrawy wzmaga apetyt, a dodatkowo dźwięk skwierczącego kąska w kontakcie z rozgrzanym kamieniem może spowodować ślinotok.

 

 

Zaskakującym atutem SteakStonea jest to, że nie trzeba posiadać żadnych umiejętności w zakresie kulinariów. Wystarczy pokrojone mięso, ryby, sery i warzywa, a każdy z obecnych przy stole przygotowuje sobie wszystko według własnego gustu. Nikt niczego nie może zarzucić gospodarzom. Kamienie lawowe są odporne na zadrapania, dlatego potrawę można na nich kroić i z nich jeść.

ZE WZGLĘDU NA NIEBEZPIECZEŃSTWO POPARZENIA ZALECAMY ZACHOWANIE OSTROŻNOŚCI PRZY KORZYSTANIU Z ROZGRZANEGO STEAKSTONEA.

 

 

Możliwość eksperymentowania ze smażeniem każdego kęsa z osobna może wywołać pasję do gotowania. Dlatego polecamy kamienie lawowe SteakStones na prezenty nawet dla tych, którzy twierdzą, że nie mają czasu na pichcenie. Podgrzanie kamienia w piekarniku zajmuje mniej więcej tyle czasu co zamówienie posiłku z dowozem.

 

 

Do tego pięknego bukietu atrakcji, jakie czekają na użytkowników kamieni SteakStones, należy dodać blok solny z różowej soli himalajskiej. Może służyć jako taca do przystawek na zimno lub mieć podobne zastosowanie jak kamień lawowy. Rozgrzewa się i stygnie dłużej, ale jego pojawieniu się na stole zawsze towarzyszy zadziwienie.

 

 

Aby zapewnić odpowiednią ochronę podczas pracy z kamieniami SteakStones, zalecamy używania specjalnie dedykowanych do tego rękawic. Uwaga: zwykłe rękawice kuchenne nie zabezpieczą użytkownika przed temperaturą dochodzącą do 350° C. Należy również zachować szczególną ostrożność, jeśli przy posiłku z wykorzystaniem rozgrzanych kamieni SteakStones znajdują się dzieci.