Nóż do precyzyjnego cięcia (plasterkowania) Sujihiki, 5000MCD, 24 cm, Miyabi

Nóż do precyzyjnego cięcia (plasterkowania) Sujihiki, 5000MCD, 24 cm, Miyabi

2 529 zł  Dodaj do koszyka
czas dostawy: 7 dni

Nóż do cięcia mięsa i ryb na plastry lub drobne kawałki. Dzięki symetrycznemu ostrzu wygodnie się nim operuje. Świetnie radzi sobie zarówno z sushi jak i pastrami. Podarowany w prezencie z pewnością ucieszy mistrza kuchni.

Opis:

  • Rdzeń noża ze stali MicroCarbide MC63
  • Nóż kuty ze 101 warstw
  • Twardość 63 HRC (skala Rockwella)
  • Hartowany lodem metodą Cryodur® w temperaturze -196°C
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Dwustronnie ostrzony szlifem Honbazuke
  • Uchwyt z brzozy Masur w kształcie litery D
  • Przeznaczenie: nóż uniwersalny
  • Ostrze symetryczne o długości 24 cm
  • Długość całkowita: 37,5 cm
  • Waga: 0,168 kg.

 

Jak dobrać nóż? Polecamy nasz poradnik

 

BRZOZOWA RĘKOJEŚĆ

  1. Wyjątkowy uchwyt wykonany z drewna brzozy Masur. Niepowtarzalny naturalny układ lini i kresek charakterystyczny dla drewna z tego drzewa daje unikatowy wygląd każdej rączce.
  2. STAL KLASY PREMIUM
    Stal MicroCarbide MC63 spełnia najwyższe wymagania.
  3. WYJĄTKOWO TWARDE OSTRZE
    Ostrze Cryodur® hartowane w lodzie gwarantuje twardość na poziomie 63 HRC w skali Rockwella
  4. UCHWYT W KSZTAŁCIE D
    Uchwyt w kształcie litery D zapewnia ergonomię i wygodę. Estetyczne wykończenie stalową pieczęcią gwarantuje perfekcyjne wyważenie noża.
  5. DAMASCEŃSKIE WYKOŃCZENIE OSTRZA
    Specjalna obróbka ponad 100 warstw stali nadaje ostrzu indywidualny wzór.
  6. HONOWANIE HONBAZUKE
    Tradycyjne japońskie honowanie (polerowanie po ostrzeniu) nadaje każdemu ostrzu niezrównaną ostrość.

Japońscy mistrzowie kuchni są tak samo wymagający pod względem estetyki, jak i funkcjonalności. Seria noży Miyabi 5000MCD zapewnia profesjonalistom i ambitnym amatorskim kucharzom zestaw noży, które łączą w sobie funkcjonalność, ergonomię i design.

Tekstura brzozy Masur wykorzystana do produkcji rękojeści gwarantuje niepowtarzalność każdego egzemplarza.

Styl damasceński, w jakim wykuwane jest ostrze (z ponad 100 warstw stali) sprawia, że nóż będzie miał unikatowy wygląd. Elegancji dopełnia mozaikowe logo umieszczone z boku i stalowa pieczęć na końcu rączki.

Uchwyt uformowany jest w kształcie litery D, co daje idealne wyważenie i w praktyce obniża zmęczenie dłoni przy przygotowaniu nawet najbardziej czasochłonnych potraw.

Ważne:

  • Noży nie można myć w zmywarce.
  • Zalecamy zmywanie ręczne pod bieżącą, letnią wodą z łagodnym detergentem, ściereczką lub gąbką (delikatną stroną). Po myciu należy natychmiast wysuszyć noże. Aby uniknąć odbarwień i rdzy nie należy pozostawiać noży mokrych ani brudnych przez dłuższy czas.
  • 30 lat gwarancji

 

Zobacz więcej produktów marki